WOONBELEID

Weet wat er speelt, en weet wat u wilt bereiken in uw dorp, wijk, stad en regio. Dat staat centraal in uw woonvisie. In nauw overleg met de belangrijkste spelers in het veld beschrijf ik samen met u kansen en knelpunten op het gebied van wonen en leven, nu en in de toekomst. We bepalen:

  • de stip op de horizon
  • de koers die gevolgd moet worden om daar uit te komen
  • wat ú daarvoor gaat doen
  • én wat u van uw partners verwacht

Op een heldere en praktische manier zet ik u stevig in het zadel, omdat u weet wat u wilt. Dat biedt duidelijkheid en perspectief voor corporaties, inwoners en andere spelers om hun verantwoordelijkheid te nemen, te ondernemen en de juiste dingen te doen.

Op basis daarvan maakt u prestatieafspraken met de partijen die een bijdrage leveren aan de realisatie van uw beleid. In dat proces ben ik de procesbegeleider en penvoerder. Al met al zet ik u op een eigentijdse manier in uw kracht, in een goed samenspel met bedrijven en burgers.

Stel uw vraag

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw vraag

    Mijn werkwijze

    Mijn werkwijze is gericht op een goede organisatie van het proces en vroegtijdige betrokkenheid van de stakeholders. In hoofdlijnen ziet het er als volgt uit. Vanzelfsprekend bouw ik het proces in nauw overleg met de opdrachtgever op (maatwerk).

    1. Startfase. Gewenst eindresultaat formuleren, proces inrichten
    2. Terugkijken. Hoe heeft het huidige beleid gefunctioneerd, heeft het geleid tot de gewenste resultaten? Wat kan worden voortgezet, wat kan beter?
    3. Analyse. We brengen thema’s, knelpunten, dilemma’s en kansen in beeld. Dit kan beperkt blijven tot de echte woonthema’s, of desgewenst breder gericht zijn op bijvoorbeeld arbeidsmarkt, mobiliteit, duurzaamheid en welzijn/zorg. Afhankelijk van de lokale situatie doen wij dat op basis van bestaande bronnen, of met aanvullend onderzoek (zie ook ‘onderzoek en analyse’)
    4. Interactie. In gesprek met uw stakeholders, op basis van de analyse. Delen zij deze, wat missen zij nog, wat betekent het voor de visie?
    5. Visie formuleren. Wat wilt u bereiken en waarom?
    6. Uitvoering organiseren. Hoe wilt u het bereiken? Wat kunt u zelf doen, welke bijdrage kunnen uw partners leveren? Wie doet wat wanneer? Hoe gaat u samenwerken?

    WAT KLANTEN ZEGGEN